Hoofdcontent

Project 3D

Heb je een passie voor 3D en wil je je skills naar een hoger niveau tillen? Dan is het vak Project 3D iets voor jou! In dit vak werk je in teamverband aan uitdagende projecten waarbij je de kennis en technieken die je hebt opgedaan tijdens de avondopleiding 3D toepast. Je wordt begeleid door ervaren docenten en externe gastdocenten die je tips en feedback geven. Je leert hoe je een workflow en pipeline opzet, hoe je een project van begin tot eind plant en uitvoert, en ook hoe je omgaat met deadlines, briefings, budgetten en verwachtingen. Zo doe je waardevolle ervaring op voor het professionele veld en verdiep je je eigen vaardigheden.
18 studiepunten

3D ESSENTIALS

Wil je de wondere wereld van 3D ontwerp ontdekken en je eigen creaties maken? In deze cursus leer je de basis van 3D ontwerp in zowel Blender als Cinema 4D, twee populaire en krachtige softwarepakketten voor computer graphics. Je leert hoe je objecten, materialen, texturen, verlichting en animatie kunt creƫren en bewerken in 3D. Je oefent je in hoe je je werk kunt exporteren en presenteren. Deze cursus is geschikt voor beginners die een stevige basis willen om verder te specialiseren in 3D computer-gegenereerde graphics. Het vak bestaat uit twee delen (semester 1 & 2). In het eerste semester krijg je de basis. Voor verdere verdieping ga je verder in semester 2.

Meer info

virtual reality / augmented reality / interactive experiences / 3D / animatie / visual effects / motion graphics / prototyping / 3D-print

Traject 3D biedt een intensieve opleiding aan met een breed gamma, gaande van 3D-animaties en modellering, van digital prototyping tot AR en VR, van interactieve en realtime ervaringen tot 3D printen en projection mapping. Het docententeam kan jou zowel technisch als creatief ondersteunen doorheen de verschillende modules.

De opleiding is toegankelijk voor studenten, alumni en professionals. Voorkennis is niet vereist, maar er wordt gevraagd om je affiniteit met creatief werken te staven. Indien je reeds ervaring hebt met relevante software, kan je je inschrijven voor de meer geavanceerde modules. In elk van de modules wordt gewerkt met docenten die in hun professionele werk deze innovatieve technologieƫn artistiek en creatief inzetten.Meer op Instagram