Hoofdcontent

MacMagazine

Ontwerp van een magazine rond één zelf gekozen object.

Human Glyphs - The Body of Type

Rond 20 voor Christus was Marcus Vitruvius de eerste architect-ingenieur die de mens als maat der dingen centraal stelde. In 2023 interpreteerde Margot Rau op haar beurt – en via Leonardo De Vinci – de verhoudingen van de Vitruviusman om er een lettertype uit te filteren. Met een ingenieus ingevuld rastersysteem, gebaseerd op de wiskundige verhoudingen van de perfecte menselijke maat, weet Margot een elegante en gevarieerde fontfamilie uit te bouwen, in drie varianten: de Anatomica 16, de Anatomica 31, en de Anatomica 45, telkens in een versie Circle en Square.

Wetenschap is één ding, de volgende stap – het visueel zinvol omzetten van de bevindingen – dàt is de core business van Visual Design.

Print is not Dead

Origineel en inspirerend kunstboek voor een doelgroep zonder een directe link met kunst.

Poster PartyEen reeks van 3 posters voor kunstencentrum Campo.

From Elisabeth to Queen

Jutta Vandenbussche bracht met haar project “From Elisabeth to Queen”, een ode aan het toekomstige eerste vrouwelijke staatshoofd van België. Het nieuw ontworpen font is sierlijk doch stabiel, maar heeft eigenzinnige en vernieuwende karakteristieken, net zoals kroonprinses Elisabeth. Het font werd gebruikt in typografische kantmotieven.AI Record

LP-hoes voor een favoriete band of muzikant. De student gebruikt een AI-beeld generator om een sterke visual te creëren.

Flag it - De student plant een vlag waarin zijn of haar initialen zijn verwerkt om docenten en medestudenten een inkijk te geven in het karakter.

Meer info

Communicatie / Text & beeld / Typografie / Identiteit / Materiaal kennis / Logo / Huisstijl / Affiche / Magazine / Boek / Interactief / social media / publieke ruimte / website / experiment

In de Grafische Studio verken je de hedendaagse grafische en typografische beeldende taal. Vanuit een concrete briefing en grondig onderzoek bedenk je een verrassend concept. Het ontwerpproces wordt ondersteund door jouw kritische analyse over de vorm en inhoud van het ontwerp. Dit resulteert in een authentiek ontwerp met rake beeldtaal, passend voor de opdrachtgever en communicatief aantrekkelijk voor de ontvanger.

Met veel aandacht voor materiaal, tactiliteit en afwerkingstechnieken maken we een afgewerkt product naar briefing. Een sterke presentatie die mondeling en beeldend wordt toegelicht geeft verder vorm aan het professionele niveau waar we naartoe werken.